Thuisbatterij kopen

Thuisbatterij kopen

Geld besparen en verdienen: welk systeem past het beste bij jouw situatie?

Voordelen van thuisbatterij

Waarom een thuisbatterij?

Een thuisbatterij slaat de energie die je overdag opwekt op, zodat je deze kunt gebruiken wanneer je het nodig hebt. Zoals ’s avonds of op bewolkte dagen. Zo verbruik je meer van je eigen energie, ben je minder afhankelijk van energieleveranciers en betaal je minder terugleverboete.

Door de afbouw van de salderingsregeling wordt het financieel minder aantrekkelijk om overtollige stroom terug te leveren. Een thuisbatterij biedt de oplossing, zodat je de energie zelf kunt gebruiken en je energiekosten op de lange termijn verlaagt.

Maar er is meer: je kan ook verdienen met je thuisbatterij. 

Voordelen van thuisbatterij

Verdienen met je thuisbatterij,      hoe werk dat?

Als je nog een stapje verdergaat kan je niet alleen besparen met je thuisbatterij, maar ook geld verdienen. Hiervoor moet je thuisbatterij kunnen handelen.

Wat heb je daarvoor nodig?

  • Een dynamisch energiecontract.
  • Een thuisbatterij met slimme software die de batterij dynamisch aanstuurt.
  • Een aggregator of aanbieder die een vergunning heeft voor het handelen op de energiemarkt. 

Financieel voordeel

Met een dynamisch energiecontract wisselen de stroomprijzen per uur. Je batterij laadt automatisch op wanneer stroom goedkoop is, bijvoorbeeld ‘s nachts. Op momenten dat de prijzen hoog zijn, gebruik je je eigen energie of verkoop je het overschot terug aan het net. Zo profiteer je optimaal van de marktprijzen.

Het maakt niet uit welke energiemaatschappij je kiest; je blijft volledig onafhankelijk. Met deze slimme aanpak verlaag je je energierekening en haal je het maximale uit je thuisbatterij. Verdien aan je eigen energie en zet de volgende stap naar een duurzame toekomst!

Kopen van een thuisbatterij

Thuisbatterij kopen?

Geld besparen én verdienen met een slimme thuisbatterij.

Er zijn veel verschillende thuisbatterijen op de markt, en dat kan best overweldigend zijn. Bij Smart Energy Concepts maken we het zo eenvoudig mogelijk voor je.

Wij leggen in onze offerte precies uit welke thuisbatterij het beste bij jouw situatie past, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Ons doel is om je te helpen de juiste keuze te maken, zodat je optimaal kunt profiteren van je eigen opgewekte energie en kunt besparen op je energiekosten.

Met mijn thuisbatterij bespaar ik flink op mijn energiekosten en gebruik ik uitsluitend de energie die ik zelf opwek.

Yvo de Wal

Waarom een thuisbatterij een slimme investering is

Met de wisselende energieprijzen en het steeds minder aantrekkelijke terugleveren van stroom aan energieleveranciers, is een thuisbatterij interessant. Vooral als je al zonnepanelen hebt, is dit een slimme stap.

Een thuisbatterij zorgt ervoor dat je veel meer uit je eigen opgewekte stroom kunt halen. Zonder batterij gebruik je gemiddeld maar 30% van je eigen zonne-energie. Met een thuisbatterij kan dit oplopen tot wel 60 à 80%.

Alle stroom die je opslaat in je thuisbatterij lever je niet terug aan het net en zo betaal je hierover dus ook een terugleverboete. 

Wat kost een thuisbatterij?

Thuisbatterijen variëren in grootte en prijs. Een 5 kWh batterij kost ongeveer €5.500, terwijl een 10 kWh batterij rond de €8.500 ligt, inclusief installatie en btw. Welke maat geschikt is, hangt af van je verbruik. Gemiddeld verbruikt een Nederlands huishouden 2.500 kWh per jaar, waarvoor een 5 kWh batterij voldoende is. Bij een hoger verbruik heb je een grotere batterij nodig.

Als je wilt verdienen met je thuisbatterij is een grotere batterij met meer opslagcapaciteit interessant. 

Thuisbatterij: besparen en verdienen

Nog meer voordeel met onze Smart Guy

Ben je niet alleen geïnteresseerd in het kopen van een thuisbatterij, maar ook andere duurzame installaties? Denk aan zonnepanelen, een warmtepomp, een boiler en een laadpaal. Dan ben jij misschien toe aan onze Smart Guy.

Smart Guy is een slim energie management systeem en helpt je om je energieverbruik te monitoren en te verbeteren. Alles wordt onder één dak geregeld. Het doel? Eigen energie opslaan en op een later moment gebruiken én besparen op kosten.