Video Aspect Ratio: 4:1

Subsidie voor isolatie

Nu isoleren met subsidie

Vanaf 1 september 2019 is er weer subsidie voor isolatie

De overheid komt met maatregelen om woningeigenaren te stimuleren minder gas te verbruiken. Zo is de belasting op gas verhoogd terwijl de belasting op elektriciteit daalt. Maar de overheid helpt jou als woningeigenaar ook om minder gas te verbruiken. Daarom kun je vanaf 2 september subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen zoals HR++ glas, dak-, vloer- of muurisolatie. Er is ook aanvullende subsidie voor ventilatie en isolerende deuren. 

De subsidie wordt verstrekt per vierkante meter die je laat isoleren. Omdat de prijzen van verschillende maatregelen verschillen, verschilt ook de hoogte van de subsidie. Spouwmuurisolatie is de goedkoopste maatregel en hiervoor krijg je 5 euro/m2. HR++ glas is duurder en hiervoor krijg je euro 100/m2.

Vraag de subsidie hier aan.


Je kunt alle maatregelen waar nu subsidie op zit bij ons regelen:

- spouwmuurisolatie

- vloerisolatie

- dakisolatie

- Dubbel glas


De spelregels

Je moet minimaal 2 isolatiemaatregelen nemen, bv. spouwmuur -en vloer isolatie of HR++ glas en dakisolatie. Ze moeten uitgevoerd worden door een gespecialiseerd bedrijf, als je zelf gaat isoleren krijg je geen subsidie.
De regeling heet officieel: Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH)
Je moet eigenaar én bewoner zijn voor deze subsidie
Je vraagt de subsidie aan NADAT je de isolatiemaatregelen hebt laten uitvoeren.
Klik hier om de subsidie aan te vragen
Eind april 2019 maakt het kabinet bekend welke extra maatregelen nodig zijn om de klimaatdoelen zoals  die zijn afgesproken ( 49 % minder Co2 uitstoot in 2030) te kunnen halen.

Concreet tav Isolatie van woningen staat in het klimaatakkoord:

  • Isolatieaanbod
    Vanaf 2021 wordt een isolatiestandaard geïntroduceerd, deze is niet verplicht. De standaard geeft aan in welke mate je een huis moet isoleren om klaar te zijn voor het alternatief van aardgas. De standaard zal waarschijnlijk worden gebruikt als voorwaarde voor subsidiëring en financiering van duurzaamheidsmaatregelen. Verder moeten woningbezitters een aantrekkelijk isolatieaanbod krijgen en moeten ze geholpen worden bij vragen als: wat moet ik doen, wie kan het doen en hoe moet ik het betalen. De overheid stelt hiervoor subsidie beschikbaar. In 2019 wordt hierover meer duidelijk.
  • Overdraagbare lening voor verduurzaming
    Er komt een nieuwe financieringsvorm. Huiseigenaren die een lening voor energiebesparende maatregelen afsluiten, moeten die bij een verhuizing kunnen overdragen aan de nieuwe bewoners. Deze gebouwgebonden financiering moet uiterlijk in 2022 mogelijk zijn. Voor mensen met een laag inkomen wordt verkend of  er een aparte financieringsmogelijkheid mogelijk is.